Gelukkiger mens geworden: Wat wil Ikzelf en wat vind ik belangrijk?

Ik ging in therapie om mijn ware ik naar boven te laten komen. Daarmee bedoel ik: dat ik alle ballast van vooronderstellingen / aannames los wil laten en gaan ontdekken wat IKzelf wil en belangrijk vindt.

Wat ik daarbij nodig had was ruimte en het vertrouwen van de therapeut. Dat kreeg ik van Nienke! Ik heb mij nooit gepusht gevoeld of ben over grenzen heen gegaan. Het was tijdens de hele therapietijd een goede balans tussen bij mijzelf blijven en buiten de voor mij veilige kaders gaan.

Al met al was een lange periode van therapie, maar één die ik voor geen goud had willen missen. Het heeft me veel geleerd en opgeleverd, ik ben er een beter en gelukkiger mens van geworden!

 

Relatietherapie: van mens tot mens

Nienke heeft ons (man&vrouw) geholpen om met liefde naar onszelf en naar elkaar te kijken in een moeilijke tijd van verdriet, rouw en een onvervuld verlangen.
Met volledige aandacht en betrokkenheid, van mens tot mens, stelde zij vragen die ons hielpen om onszelf en elkaar te begrijpen. Maar ook inspireerde zij ons om van het hoofd meer in contact met ons hart te komen zowel in gesprek als door oefeningen.
Er was ruimte voor al onze emoties en struggles, zonder oordeel.

Nienke heeft ons met haar rust, eerlijkheid, vertrouwen en kracht, gesterkt en op weg geholpen, zodat wij samen weer verder kunnen. Verder in ons leven, met vreugde en verdriet, wat naast elkaar kan en mag bestaan.

EMDR: niet meer in de angst schieten

De afgelopen periode liep ik regelmatig met angsten rond. Ik vond het lastig om bijvoorbeeld een kamer in te lopen met mensen en contact te maken. Dit gaf veel angsten en ook had ik last van paniekaanvallen. Om te overleven dronk ik alcohol om dit gevoel te dempen en op deze manier te overleven. Zo voelde het namelijk. Ook maakte ik weinig tot geen verbinding met mijn partner, ik bleef veel op mijn eigen eiland staan.

Omdat ik er dus dagelijks last van had heb ik de stap gezet om Nienke te vragen een tijdje met me mee te lopen. Ik had snel een klik met haar. Wat ik erg prettig vond was haar humor en echtheid in het contact. Ook was ze scherp in het spiegelen en confronteren.

In de therapie gaf ze mij goede tips en adviezen. Ook heeft ze mij geholpen om stil te staan bij mijn gevoelens, en hoe ik op een gezonde manier weer contact kan maken met mijzelf alsook met de ander. Dit heeft gemaakt dat ik meer van mijn eiland ben gekomen, en ook meer contact kan maken zowel met mijzelf alsook met mijn partner.

Verder heb ik EMDR therapie bij haar gevolgd. Dit alles heeft geresulteerd dat ik weer een kamer in kan lopen met mensen zonder dat ik meteen in mijn angst schiet. Bijvoorbeeld in werksituaties, maar ook in de privésfeer.

Ik gebruik weinig tot geen alcohol meer om deze situaties aan te kunnen.

Nienke, bedankt voor de afgelopen periode. Je hebt mij geholpen om een groot gedeelte van mijn angsten te overwinnen. Verder heb ik veel meer eigenwaarde gekregen en ben meer van mijzelf gaan houden.

Ontmoeting, echtheid, speelsheid, vrolijkheid, onderweg zijn.

Wat ik heb ervaren aan Nienke:
Ontmoeting, echtheid, speelsheid, vrolijkheid, onderweg zijn. Zoekend naar recht doen, zowel vanuit hoe ze werkt als therapeut, naar zichzelf, als naar mij als cliënt. Vanuit liefdevolle aandacht, vanuit ruimte, door spanning heen.

Ze staat naast je, ze daagt uit en bevestigt

Nienke hielp me om weer grond onder mijn voeten te voelen en ruimte en rust in mijn gedachten. Ze blijft in haar rol als therapeut zichzelf. Ze laat zich raken. Ze staat naast je, ze daagt uit en bevestigt.

‘uit het hoofd komen’ en ‘in het hart plaatsnemen’

Ik ben met Nienke in contact gekomen op een moment dat ik zelf geen uitweg zag om de verandering die nodig was in mijn leven vorm te geven. We hebben in het begin veel gezocht naar de eigenlijke hulpvraag, er was zoveel wat allemaal met elkaar in verband leek te staan.

Door Nienke geleerd dat “uit het hoofd komen” en “in het hart plaatsnemen” voor mij essentieel zo niet cruciaal bleek te zijn. Veel “aardingsmomenten” gehad en gevoeld. Ademhalingsoefeningen en emotie toelaten waren de kernbegrippen. (meer…)

Werken aan een milde houding tegenover anderen

Na zware jaren begon ik te voelen dat er van alles in mij lag te gisten. En daar werd ik niet leuker van. Niet voor  mezelf, ook niet voor anderen. Ik vond Nienke wel jong; ze kon mijn dochter zijn. En ik had zelf en via anderen al minder prettige dingen meegemaakt met therapeuten.

Maar het bleek wonderwel te klikken. Nienke had verrassende manieren om te werken aan de knopen in mijn ziel. Met allerlei eenvoudige maar – tot mijn verrassing! –  doeltreffende werkvormen. Ik werd op een goede manier geraakt en met haar warme aandacht kon ik pijn toelaten en loslaten.

En ik kon werken aan een milde houding tegenover anderen. Van Nienke vertrouwde ik dat ze me tegen zou spreken, aansporen. En dat deed ze.